Vprašajte nas Prva stran

Kemijska industrija

infoMetronik ponuja rešitve na segmentu vodenja tehnoloških procesov, ki jih lahko vodimo preko kompleksnih receptur, pri čem je potrebno doseči kompromis med visoko stopnjo avtomatizacije in fleksibilnostjo procesa. V teh primerih uporabljamo namenska orodja za šaržno vodenje (Proficy Batch Execution), ki nudijo podporo razvoju receptur in izvajanju procesa v skladu s standardom S88. Za manj kompleksne sisteme recepturnega vodenja ima Metronik razvita lastna orodja, ki prav tako omogočajo kreiranje in izvajanje receptur v skladu s standardom S88. Vse Metrokove rešitve odlikuje visoka funkcionalnost in zanesljivost.

Informacijsko podporo proizvodnji izvajamo s pomočjo MES (angl. Manufacturing Execution System) rešitve MePIS ki vsebuje naslednje funkcionalnosti: vodenje-procesov

  • kreiranje t.i. master receptur (MBR),
  • izvajanje receptur in vodenje proizvodnje v skladu z delovnim tokom (angl. Workflow),
  • obvladovanje materialnega toka,
  • kreiranje elektronskih zapisov o proizvodnji (EBR),
  • celovito obvladovanje energije in
  • nadzor nad ključnimi kazalniki proizvodnje preko celovitega proizvodnega portala.

Rešitev za obvladovanje učinkovitosti (OEE) bistveno pripomore k zmanjševanju zastojev in večji izkoriščenosti opreme. Pomembna lastnost Metronikove rešitve na segmentu merjenja učinkovitosti je izkoriščanje realnih podatkov iz proizvodnih naprav in močna analitika za podporo odločanju, do katere lahko uporabniki dostopajo preko proizvodnega portala.

 

NOVICE

Datum: 29.06.2018

Metronik je v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnoval in zgradili tehnološko sodoben sistem daljinskega nadzora telekomunikacijske opreme Telekoma in gostujočih telekomunikacijskih operaterjev, ki je vgrajena v 191 objektih, razporejenih po celotni Sloveniji.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.