Vprašajte nas Prva stran

Metronik uspešno izvedel obsežen IoT projekt za Telekom Slovenije

Metronik je v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnoval in zgradili tehnološko sodoben sistem daljinskega nadzora telekomunikacijske opreme Telekoma in gostujočih telekomunikacijskih operaterjev, ki je vgrajena v 191 objektih, razporejenih po celotni Sloveniji.
Preberi več

Švedska Ikea za izvedbo sistema avtomatizacije izbrala Metronik

Družba Ikea je v procesu izbora izvajalcev v močni mednarodni konkurenci kot najboljšega ponudnika za izvedbo sistema avtomatizacije ter nadzora in upravljanja elektro ter strojne energetike izbrala podjetje Metronik.
Preberi več

Metronik sodeluje pri razvoju inovativnih rešitev za energetiko

Metronik kot član konzorcija 11 slovenskih podjetij PAKT sodeluje pri razvoju novih inovativnih rešitev za energetiko. V okviru razvojnega projekta bo vzpostavljena inovativna pilotno demonstracijska infrastruktura z inovativnimi produkti, ki jih je pred vstopom na trg potrebno testirati/demonstrirati v realnem okolju in zagotoviti njihovo polno funkcionalnost.

V okviru projekta Metronik sodeluje pri sklopu ˝Spoznavanje in upravljanje distribucijskega omrežja˝ in je nosilec vzpostavitve algoritmov za DMS (Distribution Management System) in razvoj metodologije univerzalnega principa funkcionalne in signalne integracije modulov glede na njihov položaj v srednje napetostnem omrežju. V okviru sklopa se obravnava aktivno SN distribucijsko omrežje, kjer oprema za zaščito, vodenje in avtomatizacijo avtonomno optimizira in spreminja konfiguracijo omrežja glede na trenutne razmere.

Konzorcij PAKT je ustanovljen za razvoj pametnih naprav, modelov in platform v aktivnem omrežju. Zaradi aktualnosti problematike je bil projekt potrjen v okviru Javnega razpisa »Pilotni/demonstracijski projekti – I. sklop: Pretvorba, distribucija in upravljanje energije« in je delno sofinanciran s strani Evropske unije.

 

Več o projektu PAKT si preberite v priponki.

 

Druge novice