Vprašajte nas Prva stran

Krkin Notol 2 je bil izbran za tovarno leta 2018

V Metroniku smo ponosni, da smo kot poslovni partner Krke pri izgradnji tovarne Notol 2 aktivno sodelovali s svojimi rešitvami za avtomatizacijo in digitalizacijo in na ta način prispevali k visoki tehnološki naprednosti te tovarne.

Preberi več

Projekt PDM-IT – Platforma za virtualizacijo proizvodnega okolja

Projekt PDM-IT - Platforma za virtualizacijo proizvodnega okolja prek uporabe naprednih modelov in univerzalnega repozitorija za zvezne, diskretne in meta podatke.

Preberi več

Razvoj podjetja

Izobrazbena struktura

Metronik zaposluje visoko izobražen kader. Skupina za izvedbo projektov šteje več kot 90 inženirjev in magistrov strojništva, elektrotehnike in računalništva.

izobrazba

 

rast_zaposlenih

 

 rast_prodaje

 

Kratka zgodovina podjetja:

1990 Ustanovitev podjetja in začetek distribucije opreme za avtomatizacijo in računalniški nadzor (OPTO 22 in Intellution).

1991 Ustanovitev skupine za izvedbo projektov, prvi projekti v farmacevtski industriji.

1993 Začetek sodelovanja s podjetji GE Fanuc in Honeywell, širitev dejavnosti na področje avtomatizacije zgradb.

1995 Ustanovitev podjetja na Hrvaškem.

1999 Selitev v novo poslovno stavbo, 25 redno zaposlenih sodelavcev, začetek distribucije stikalne tehnike GE Power Controls.

2000 Ustanovljen oddelek za področje proizvodne informatike, organizirana razvojno-raziskovalna skupina Metronik Razvoj.

2002 Uveden celovit sistem zagotavljanja kakovosti ter pridobljen certifikat kakovosti ISO 9001:2000 za celotno dejavnost podjetja.

2003 Metronik ima zaposlenih 50 rednih sodelavcev. Ustanovitev hčerinskega podjetja v Beogradu (Srbija). Razvit proizvodni informacijski sistem MePIS.

2007 S svojim uspešnim in zglednim poslovanjem se Metronik že drugo leto zapored uvrsti na ugledni seznam 50 najbolje ocenjenih slovenskih družb (Dun& Bradstreet in bonitetna hiša I). Širitev dejavnosti na bolgarski trg z ustanovitvijo hčerinskega podjetja v Sofiji (Bolgarija).

2008 Skupina Metronik dosega 18. leto neprekinjene rasti. Ima 85 redno zaposlenih. Med uporabniki Metronikovih rešitev je 90 uspešnih podjetij v štirih državah, od tega 65 v Sloveniji.

2011 Po dveh letih zmanjšanega poslovanja zaradi gospodarske krize je skupina Metronik dosegla nivo poslovanja pred začetkom recesije. Ob 97 zaposlenih sodelavcih je skupni obseg poslovanja podjetij v skupini Metronik presegel 11 mio Euro.

2014 Skupina Metronik dosega štiriindvajseto leto rasti. Ima več kot 90 redno zaposlenih sodelavcev in 15. mio. EUR prometa. Med uporabniki Metronikovih sistemov je več kot 100 uspešnih podjetij v štirih državah.

NOVICE

Datum: 26.10.2018

V Metroniku smo ponosni, da smo kot poslovni partner Krke pri izgradnji tovarne Notol 2 aktivno sodelovali s svojimi rešitvami za avtomatizacijo in digitalizacijo in na ta način prispevali k visoki tehnološki naprednosti te tovarne.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.