Vprašajte nas Prva stran

Metronik uspešno izvedel obsežen IoT projekt za Telekom Slovenije

Metronik je v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnoval in zgradili tehnološko sodoben sistem daljinskega nadzora telekomunikacijske opreme Telekoma in gostujočih telekomunikacijskih operaterjev, ki je vgrajena v 191 objektih, razporejenih po celotni Sloveniji.

Preberi več

Švedska Ikea za izvedbo sistema avtomatizacije izbrala Metronik

Družba Ikea je v procesu izbora izvajalcev v močni mednarodni konkurenci kot najboljšega ponudnika za izvedbo sistema avtomatizacije ter nadzora in upravljanja elektro ter strojne energetike izbrala podjetje Metronik.

Preberi več

Frekvenčni pretvorniki Vacon

vacon_logoFinsko podjetje Vacon, ki je od leta 2015 del skupine Danfoss, sodi med vodilne svetovne proizvajalce frekvenčnih pretvornikov, namenjenih regulaciji in krmiljenju asinhronskih motorjev in motorjev s permanentnim magnetom. Vaconove frekvenčne pretvornike odlikuje robustnost, enostaven uporabniški vmesnik, modularnost in izjemno majhne dimenzije. Vrednote, na katere prisegajo pri Vaconu so vrhunska kakovost, skrb za uporabnika in okolje, hitra in učinkovita distribucija ter kvaliteten servis.

 

Vacon 100vacon100_photo

Nova serija frekvenčnih pretvornikov Vacon 100 je primerna za širok nabor zahtevnejših industrijskih aplikacij, kjer je potrebo zagotavljanja konstantne moči in navora. Vacon 100 je dobavljiv za moči od 1.1 do 630 kW (400V) v ohišjih IP21 in IP54 in ima lakirane tiskanine z elektronskimi elementi, kar omogoča vgradnjo tudi v okolja z veliko stopnjo kondenza. Standardno so vgrajeni kartica I/O signalov , RS485 in Ethernet vmesnik, možna je tudi širitev z do tremi dodatnimi I/O ali komunikacijskimi karticami, vgrajene pa so tudi številne specialne funkcije za namenske aplikacije. Vgrajena PLC funkcionalnost, ob uporabi IEC61131-1 programskih jezikov, omogoča prosto programiranje dodatnih funkcij.

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon 100 HVACvacon100hvac

Serija Vacon 100 HVAC je namenjena aplikacijam ogrevanja, hlajenja in klimatizacije na področju avtomatizacije v zgradbah. Na voljo je v razponu moči1.1 kW do 160 kW v ohišjih IP21 in IP54. Pretvorniki serije Vacon 100 HVAC ustrezajo zahtevam in standardom za avtomatizacijo zgradb. Odlikuje jih enostavna instalacija, dolgotrajno učinkovito delovanje brez izpadov in hitra vrnitev vložene investicije. Vacon 100 HVAC frekvenčni pretvorniki so primerni za aplikacije vodenja črpalk, ventilatorjev in kompresorjev. Poleg vgrajenega etherneta in Modbus protokola podpirajo komunikacijske protokole za področje zgradb (LonWorks, BACnet IP, Modbus TCP, Modbus RTU…)

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon 100 FLOWVACON-100-FLOW

Vacon 100 FLOW je najnovejši frekvenčni pretvornik v seriji, namenjen krmiljenju črpalk in ventilatorjev v industriji, avtomatizaciji zgradb ter v sistemih s pitno in odpadno vodo. Vacon 100 FLOW združuje glavne funkcionalnosti Vacon 100 z dodatnimi, namensko razvitimi funkcijami. Nova serija Vacon 100 FLOW je na voljo v razponu moči med 1.1 do 630 kW (400V) v IP21 ali IP54 izvedbi.

Vgrajene aplikacije kot so PID, HVAC, Multipump, imajo že pripravljene sete parametrov za enostavnejše nastavitve in zagon. Grafični zaslon omogoča spremljanje 9 vrednosti hkrati, kakor tudi grafično prikazovanje dveh signalov. Poleg standardnih vhodno izhodnih signalov je na razpolago širok izbor razširitvenih kartic, ki zagotavljajo, da so izpolnjene želje najzahtevenjših uporabnikov.

Vacon 100 FLOW ima že vgrajena vmesnika RS485 in Ethernet, z dodatanimi komunikacijskimi karticami pa imamo na razpolago praktično vse aktualne komunikacijske protokole (Modbus RTU, Profibus, LonWorks, Modbus TCP, Profinet, BACNet, CAN…) kar omogoča enostavno integracijo v vse sisteme avtomatizacije.

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon 100 Xvacon100x

Serija VACON 100 X, ki je namanjena uporabi v zelo agresivnem okolju (voda, prah, vibracije, agresivni delci) je dobavljiv le v ohišju s stopnjo zaščite IP66 in je na voljo za moči do 30 kW. Uporabljeni vgrajeni napredni algoritmi vodenja zagotavljajo natančno krmiljenje procesov. Vgrajena PLC funkcionalnost omogoča kompleksno krmiljenje motorjev. Vacon 100 X predstavlja idealno rešitev za zahtevne aplikacije vodenja strojev, transportnih naprav, črpalk, ventilatorjev in v aplikacijah, kjer nastopajo visoke vibracije.

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon 10vacon_10

Vacon 10 je kompakten frekvenčni pretvornik za področja moči od 0.25 kW to 5.5 kW. Vacon 10 je dimenzijsko med najmanjšimi frekvenčnimi pretvorniki na tržišču. Načrtovan je bil na podlagi analize zahtev uporabnikov po fleksibilnosti in kompaktnosti. Njegova zasnova omogoča integracijo frekvenčnega pretvornika v različna okolja. Zaradi fleksibilne zasnove, majhnih dimenzij in ugodne cene je posebej primeren za OEM proizvajalce strojev.

Več informacij o produktu.

 

 

 

Vacon 20vacon20

Kompaktni frekvenčni pretvorniki serije Vacon 20, ki so na voljo za moči 0,25 kW do18,5 kW, poleg vseh običajnih funkcij vsebujejo tudi dodatno PLC funkcionalnost, kar nudi potrebno fleksibilnost, ki omogoča kompleksnejše vodenje strojev. Pretvorniki Vacon 20 so idelani za krmiljenje črpalk, ventilatorjev, tekočih trakov, strojev za pakiranje in pranje.

Več informacij o produktu.

 

 

 

Vacon 20 Xvacon_20x

Frekvenčni pretvorniki Vacon 20 X so vgrajeni v IP66 ohišje, kar omogoča optimalno zaščito pred zunanjimi vplivi okolja (prah, voda). Na voljo so za moči od 0,75kW to 7,5kW s standardno funkcionalnostjo in mnogimi dodatnimi opcijami. Opcija že vgrajenega glavnega stikala v ohišje frekvenčnega pretvornika predstavlja znaten prihranek pri stroških instalacije. Vacon 20 X frekvenčni pretvorniki so idealni za uporabo na prostem in za decentralizirane aplikacije.

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon NXLvaconnxl

Frekvenčne pretvornike standardne serije NXL odlikujejo majhne dimenzije in enostavna uporaba. Primerni so za industrijske aplikacije prezračevanja, klimatizacije in v toplotnih postajah. Za celotno območje od 0.75 kW do 30 kW so dobavljivi v izvedbah IP 21 in IP 54. Parametriranje lahko izvajamo preko numeričnega panela ali s pomočjo PC računalnika. Lahko jih krmilimo po U/f ali odprtozančni vektorski karakteristiki. Vsi potrebni RFI filtri in bremenske naprave so integrirani v ohišja NXL frekvenčnih pretvornikov.

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon NXSvacon-nxs

Serija NXS je namenjena aplikacijam, ki potrebujejo večjo vhodno/izhodno razširljivost, za moči do 560 kW in napajalne napetosti 208-690 V. Enostavnost parametriranja frekvenčnih pretvornikov Vacon NXS omogočajo pregledni paneli z grafičnim prikazom. Serija NXS ponuja pet razširitvenih mest za opcijske I/O kartice in module za najpogostejše komunikacijske protokole. Frekvenčne pretvornike lahko krmilimo po U/f ali odprtozančni vektorski karakteristiki. Prav tako je omogočeno parametriranje in diagnostika preko serijske komunikacije. Serija Vacon NXS je odlična izbira za zahtevnejša področja v industriji. Pretvornikii so dobavljivi v izvedbah IP 21 in IP 54, v vse pa so vgrajeni visoko zmogljivi EMC filtri, kar omogoča vgradnjo frekvenčnih pretvornikov v različna okolja.

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon NXPvacon-nxp

Frekvenčni pretvorniki serije NXP so na voljo do moči 3,2 MW, namenjeni pa so za aplikacije, kjer je zahtevana visoka robustnost, dinamičen odziv in visoka natančnost krmiljenja hitrosti. Omogočajo zaprtozančno vektorsko krmiljenje in popoln nadzor navora pri izjemno majhnih ali ničnih hitrostih oz. vrtljajih. Poleg sistema merjenja tokov, ki je uporabljen pri frekvenčnih pretvornikih serije NXS, imajo pretvorniki serije NXP še možnost nadzora in uporabe dodatnih povratnih informacij s strani motorja. V ta namen je vgrajen tudi zmogljivejši mikroprocesor.

Več informacij o produktu.

 

 

Vacon NXP – vodno hlajeniNXP_liquid

Frekvenčni pretvorniki Vacon NXP – vodno hlajeni, so najmanjši vodno hlajeni AC pogoni na tržišču. Primerni so za uporabo v aplikacijah, kjer je prostor za vgradnjo omejen – npr. ladjedelništvo.

Dobavljivi so za moči 5.5 kW do 5.6 MW in napetostih 380 do690 VAC. Prav tako jih lahko uporabimo v industrijskih procesih, papirnicah, rudnikih in železarnah.

Več informacij o produktu.

 

 

 

 

 

NOVICE

Datum: 29.06.2018

Metronik je v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnoval in zgradili tehnološko sodoben sistem daljinskega nadzora telekomunikacijske opreme Telekoma in gostujočih telekomunikacijskih operaterjev, ki je vgrajena v 191 objektih, razporejenih po celotni Sloveniji.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.