Vprašajte nas Prva stran

Metronik sodeluje pri razvoju inovativnih rešitev za energetiko

Metronik kot član konzorcija 11 slovenskih podjetij PAKT sodeluje pri razvoju novih inovativnih rešitev za energetiko.

Preberi več

Ko gre za dvig produktivnosti, za odlašanje z digitalizacijo ni nobenega razloga.

Digitalizacija ni sama sebi namen, temveč si podjetja z njo dvigujejo produktivnost in učinkovitost.

Preberi več

GE Automation & Controls

Automation_&_Controls-Distributor_positiveGE Automation & Controls je vodilni proizvajalec opreme za avtomatiko z bogato paleto izdelkov, od kompaktnih programabilnih krmilnikov, modularnih krmilnikov, inteligentnih prikazovalnih panelov, do redundančnih visoko razpoložljivih sistemov.

 

PACSystems

 

PACSystems (angl. Programmable Automation Controllers) predstavlja nov pristop GE Automation & Controls pri razvoju krmilnikov. Uporaba enotnega programskega jedra in operacijskega sistema v različnih krmilnikih omogoča uporabniku razvoj apacsystemsplikativne programske opreme s pomočjo enotnega programskega orodja GE Machine Edition. Razvita aplikativna programska oprema se lahko uporabi na različnih platformah glede na zahteve aplikacije. To omogoča cenovno optimalno konfiguracijo sistema glede na trenutne potrebe uporabnika. Ob strukturni spremembi zahtev aplikacije je mogoča tudi migracija že narejene programske opreme med različnimi platformami krmilnikov. Nadgradnja strojne opreme krmilnika (novi CPU moduli) je enostavna, saj je aplikacija zaradi enotnega programskega jedra in operacijskega sistema procesorjev prenosljiva. To omogoča uporabniku enostavno in cenovno ugodno posodabljanje in je zagotovilo za dolgotrajno funkcionalnost sistema.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG GE Automation & Controls

 

RX3i

rx3iRX3i družina krmilnikov je zasnovana na novem PCI vodilu visokih zmogljivosti in 1,6 GHz Intel procesorju z do 64 MB delovnega spomina. Odlikuje jo tudi bogat nabor vhodno-izhodnih modulov z možnostjo menjave med delovanjem (hot swap). Z RX3i procesorji lahko enostavno nadgradimo krmilnike serije 90-30, pri čemer ohranimo vse obstoječe vhodno-izhodne module. Na voljo so tudi krmilniki, ki lahko delujejo v redundančni konfiguraciji (Hot Standby).

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG GE Automation & Controls

 

RSTi-EP CPE100

RSTi-EP CPE100 je dimenzijsko majhna samostojna procesorska enota z bogatimi možnostmi komunikacije.
Vsestransko povezljivost zagotavljajo štirje vgrajeni Ethernet vmesniki. Zmogljiv procesor v povezavi z Ethernet I/O enotami Versamax in RSTi-EP omogoča cenovno ugodno izvedbo manjših distribuiranih krmilnih sistemov.

Več informacij o produktu.

 

Serija VersaMax

serija-versamaxDružino modularnih krmilnikov serije VersaMax odlikuje inovativna zasnova, ki omogoča, da VersaMax sistem uporabimo kot programabilni logični krmilnik (s CPU-jem), ali kot univerzalno vhodno-izhodno enoto v sistemih distribuiranega vodenja.

Posamezen sistem lahko vsebuje do 64 vhodno-izhodnih modulov in krmili do 2048 točk, omogoča pa tudi menjavo modulov med delovanjem sistema (hot swap). Na voljo je bogat nabor vhodno-izhodnih modulov gostote do 32 priključnih sponk. Z uporabo različnih podnožij za vhodno-izhodne module lahko uporabnik izbira med različnimi tipi priključnih sponk. Serija Versa Max, s pomočjo konektorja in kabla s sponkami, omogoča tudi priključitev signalov na ločeni priključni enoti.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG GE Automation & Controls

 

Serija VersaMax Nano/Micro

serija-versamax-micro-nanoKrmilnike serije VersaMax Nano/Micro odlikujejo majhne mere, zaradi ugodne cene pa so primerni predvsem za aplikacije nižjega cenovnega razreda. Na voljo je več modelov z različnimi možnostmi priključitve do 28 vhodno-izhodnih signalov. Osnovne module je mogoče razširiti z do štirimi dopolnilnimi moduli v krmilnik s 140 vhodno-izhodnimi točkami. Preko vgrajenih RS232/485 vmesnikov je možna tudi medsebojna povezava krmilnikov v aplikacijah z nadzornim sistemom.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG GE Automation & Controls

 

RSTi-EP

RSTi-EP
Družina RSTi-EP predstavlja kompaktne distribuirane I/O enote majhnih dimenzij. Primerne so za aplikacije z nižjo gostoto I/O signalov, kjer imajo uporabniki na razpolago omejen prostor za vgradnjo enot in terminalskih sponk, zahtevajo pa robustne siteme s širokim temperaturnim področjem delovanja. Na voljo so vmesniki za Profinet, Profibus in Modbus TCP in bogat nabor I/O modulov za različne tipe signalov.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG GE Automation & Controls

 

RXi

rxi
PACSytems RXi predstavlja kompaktno , visokozmogljivo družino industrijskih računalnikov za najzahtevnejše uporabnike. Zaradi robustne zasnove so primerni za SCADA in Historian aplikacije v najzahtevnejših industrijskih pogojih delovanja. Nemoteno delovanje sistemov tudi pri višjih temperaturah okolice omogoča patentirana tehnologija pasivnega hlajenja, zaradi uporabljenih COM Express procesnih plošč pa so sistemi tudi posebno odporni na vibracije. IPC računalniki so na voljo v različnih konfiguracijah prilagojenih potrebam uporabnikov.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG GE Automation & Controls

 

Prikazovalni paneli

paneli

S ciljem zagotavljanja celostnih rešitev v avtomatizaciji ponuja Ge Digital bogato paleto prikazovalnikov za vnos podatkov. Vsi paneli ustrezajo razredu zaščite IP 65, kar omogoča uporabo v zahtevnem industrijskem okolju. Za zahtevnejše prikaze je na voljo družina prikazovalnih panelov QuickPanel+ z barvnim grafičnim zaslonom velikosti od 6 do 15 palcev. Vnos podatkov v prikazovalnik poteka preko kapacitivnega zaslona, občutljivega na dotik. Poleg osnovne funkcije prikaza lahko Quickpanel+ deluje tudi kot CPU enota PLC krmilnika in lokalni Historian zbiralec.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG GE Automation & Controls

 

Programska oprema

programska-oprema

GE Automation & Controls programska oprema GE Machine Edition predstavlja integrirano okolje za razvoj uporabniških aplikacij. Sestavljajo jo programski moduli za programiranje PLC krmilnikov in distribuiranih enot, softPLC krmilnikov, modul vizualizacije sistemov in programski modul krmilnikov motorskih pogonov. Osnovni programski modul (Logic developer -PLC) omogoča tudi konfiguracijo vseh GE Automation & Controls komunikacijskih vmesnikov za Ethernet, Profibus DP, Profinet, Modbus, Device Net in Genius.

GE ME ustreza IEC61131-3 standardu. Uporaba programske opreme je zaradi bogatega interaktivnega sistema pomoči enostavna tudi za manj izkušenega uporabnika. Zaradi popolne integriranosti vseh komponent ter enotnega grafičnega vmesnika in podatkovne baze je razvoj uporabniških aplikacij tudi hitrešji.

Več informacij o produktu.

 

NOVICE

Datum: 01.12.2017

Metronik kot član konzorcija 11 slovenskih podjetij PAKT sodeluje pri razvoju novih inovativnih rešitev za energetiko.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.