Vprašajte nas Prva stran

Krkin Notol 2 je bil izbran za tovarno leta 2018

V Metroniku smo ponosni, da smo kot poslovni partner Krke pri izgradnji tovarne Notol 2 aktivno sodelovali s svojimi rešitvami za avtomatizacijo in digitalizacijo in na ta način prispevali k visoki tehnološki naprednosti te tovarne.

Preberi več

Projekt PDM-IT – Platforma za virtualizacijo proizvodnega okolja

Projekt PDM-IT - Platforma za virtualizacijo proizvodnega okolja prek uporabe naprednih modelov in univerzalnega repozitorija za zvezne, diskretne in meta podatke.

Preberi več

OPTO 22

opto22_logoOPTO 22 je uveljavljen proizvajalec robustnih vhodno-izhodnih enot in distribuiranih krmilno regulacijskih sistemov za industrijsko avtomatizacijo. S konceptom robustnosti, zanesljivosti in decentraliziranosti se je podjetje uveljavilo v številnih vejah industrije po vsem svetu. Prepoznaven znak podjetja predstavljajo celostne rešitve za vodenje procesov na Ethernet-u.

 

SNAP- PAC S

snap-pac-s2
Samostojni industrijski krmilniški procesor SNAP PAC S po svojih procesnih, spominskih in komunikacijskih zmogljivostih sodi v sam vrh tovrstne ponudbe in je primeren za vodenje najzahtevnejših procesov. Krmilnik omogoča izmenjavo podatkov z vsemi Ethernet vhodno/izhodnimi enotami (PAC EB1, PAC EB2) in programabilnimi vhodno/izhodnimi enotami (PAC R1, PAC R2) v omrežju. Krmilnik ima vgrajena dva popolnoma ločena Ethernet vmesnika, ki omogočata fizično ločitev (domen) posameznih segmentov krmilnega in nadzornega sistema. Hkrati so po potrebi mogoče tudi redundančne konfiguracije krmilnikov in programabilnih vhodno/izhodnih enot. Krmilnik ima vgrajene tudi serijske RS232/RS485 vmesnike, na katere lahko priključimo starejše SNAP in G4 Mistic I/O enote. Krmilnik vsebuje 32 MB RAM spomina, 16 MB Flash EEPROM spomina in 8 MB baterijsko podprtega RAM spomina. Je izredno zmogljiv, saj lahko simultano izvaja kar 32 diagramov poteka.

Več informacij o produktu.

 

SNAP- PAC R

snap-pac-rProgramabilni vhodno/izhodni procesor SNAP PAC R združuje lastnosti vhodno/izhodne enote in krmilnikega procesorja v eni napravi. Vsebuje zmogljiv procesor, 16 MB RAM spomina, 8 MB Flash EEPROM spomina in 2 MB baterijsko podprtega RAM spomina, kar omogoča tudi krmiljenje zahtevnejših procesov. PAC R lahko izmenjuje podatke z ostalimi Ethernet I/O enotami in samostojnimi krmilniškimi procesorji SNAP PAC S na omrežju. Prav tako ima vgrajena dva popolnoma ločena Ethernet vmesnika, ki omogočata redundančne konfiguracije krmilnih sistemov. Poleg vseh standardnih SNAP vhodno/izhodnih modulov omogoča SNAP PAC R tudi priključitev do osmih serijskih komunikacijskih modulov na podnožju, kar je edinstvena rešitev, ki poenostavi implementacijo nestandardnih protokolov. Na voljo je tudi PAC R WLAN, ki ima poleg 2 ethernet vmesnikov dodatno vgrajen tudi WLAN vmesnik.

Več informacij o produktu.

 

Inteligentni vhodno-izhodni procesorji SNAP PAC EB

snap-pac-eb1-brainDružina inteligentnih vhodno-izhodnih procesorjev (SNAP PAC EB1, SNAP PAC EB2 ) omogoča uporabo Etherneta na ravni vhodno-izhodnih enot. Vhodno-izhodni procesor lahko komunicira s krmilniškim procesorjem ali neposredno z osebnim računalnikom in predstavlja učinkovit sistem za zajem podatkov. Dostop do njega je mogoč preko vgrajenega spletnega strežnika, kar omogoča neposreden dostop do vhodno-izhodnih in PID modulov iz standardnega Internet brskalnika, omogoča pa tudi prenos lastnih HTML dokumentov. Vhodno-izhodni procesor SNAP EB1/2 WLAN namesto direktne priključitve na Ethernet omrežje preko vgrajene fleksibilne antene omogoča radijski prenos (2,4GHz) podatkov med sistemi. Poleg procesorjev z Ethernet komunikacijo so na voljo tudi vhodno-izhodni procesorji s serijsko (SNAP B3000 B) komunikacijo.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG OPTO 22 I/O modules

 

Vhodno-izhodni moduli

input-outputOPTO 22 v družini SNAP ponuja številne analogne in digitalne module, module s samostojno PID regulacijsko zanko in serijske komunikacijske module z dvema RS 232 ali RS 485 vmesnikoma. Digitalni moduli so optično izolirani do napetosti 4000 V in omogočajo priključitev do štirih signalov. Analogni moduli so dvo, štiri ali osem kanalni, imajo galvansko in optično izolacijo (4000 V), na voljo pa so tudi dvo kanalni vhodni moduli z medsebojno galvansko izolacijo kanalov. Bogata paleta vhodno-izhodnih modulov pokriva širok spekter napetostnih, tokovnih ter frekvenčnih signalov in priključitev Pt 100 sond in termo členov. Vhodno izhodni moduli OPTO 22 imajo doživljensko garancijo, ki jo proizvajalec nudi na podlagi visoke kakovosti proizvodnje le-teh.

Več informacij o produktu.

Povezava na KATALOG OPTO 22 I/O modules

 

Programski paket PAC Project™

pac-project

Programiranje krmilnikov PAC R in PAC S poteka s pomočjo programske opreme PAC control z diagrami poteka, za programiranje zahtevnejših aplikacij pa je vgrajen tudi OptoScript (skriptni jezik, zasnovan na programskem jeziku C). Programsko opremo PAC control BASIC dobi uporabnik brezplačno ob nakupu krmilnika.

Z nakupom programskega paketa PAC Project Professional uporabnik poleg OPTO OPC Serverja pridobi tudi vrsto dodatnih orodij. Paket omogoča možnost redundančne in segmentirane konfiguracije Ethernet vmesnikov, možnost uporabe SNAP in G4 Mistic I/O enot in migracijo programov napisanih s starejšim programskim orodjem Opto Control.

Več informacij o produktu.

 

 

 

NOVICE

Datum: 26.10.2018

V Metroniku smo ponosni, da smo kot poslovni partner Krke pri izgradnji tovarne Notol 2 aktivno sodelovali s svojimi rešitvami za avtomatizacijo in digitalizacijo in na ta način prispevali k visoki tehnološki naprednosti te tovarne.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.