Vprašajte nas Prva stran

Metronik sodeluje pri razvoju inovativnih rešitev za energetiko

Metronik kot član konzorcija 11 slovenskih podjetij PAKT sodeluje pri razvoju novih inovativnih rešitev za energetiko.

Preberi več

Ko gre za dvig produktivnosti, za odlašanje z digitalizacijo ni nobenega razloga.

Digitalizacija ni sama sebi namen, temveč si podjetja z njo dvigujejo produktivnost in učinkovitost.

Preberi več

Druge industrije

 

danfosstrata

 
V podjetju Danfoss Ljubljana smo uvedli proizvodni informacijski sistem MePIS za planiranje in obvladovanje proizvodne učinkovitosti. Enako rešitev smo uvedli tudi v Danfossovem obratu na Kitajskem.

 


Austrotherm

 
V avstrijskem proizvajalcu izolacijskih materialov Austrotherm smo implementirali prizvodni informacijski sistem MePIS z namenom optimizacije in povečanja učinkovitosti proizvodnje. MePIS Austrothermu omogoča učinkovitejše planiranje, vodenje in spremljanje proizvodnje v elektronski obliki. Vodjem proizvodnje nudi stalen vpogled v trenutno učinkovitost in stanje proizvodnje, vsebuje pa tudi zmogljiva analitična orodja za optimizacijo proizvodnje in zmanjšanje zastojev. Metronik je projekt izpeljal v štirih mesecih.

 


Mint

 
V avstrijski kovnici denarja Mint smo v sodelovanju z avstrijskim parnerjem T&G uvedli proizvodni portal MePIS OPEX. Le ta iz programske opreme Proficy Historian črpa signale o stanju na proizvodnih linijah (delovanje, zastoji, števci) in na podlagi uveljavljenih algoritmov izračunava proizvodne kazalnike. Zaradi standardiziranosti funkcij znotraj sistema MePIS OPEX, ki je nastal kot rezultat intenzivnega razvoja v Metroniku, smo projekt izpeljali v manj kot dveh mesecih

 


Trimo

 
V Trimu smo uvedli proizvodni informacijski sistem MePIS, ki je v celoti integriran s sistemoma SAP in skladiščnim sistemom. MePIS zagotavlja popolno sledljivost in celovito informacijsko podprto vodenje proizvodnje, saj se delovni nalogi samodejno prenašajo iz informacijskega sistema na stroje. Izvedli smo tudi operativni nadzor nad proizvodnimi linijami.

 


premogovnikvelenje

 
V Premogovniku Velenje smo uvedli informacijski sistem za podpro energetskemu managementu MePIS Energy. Sistem je namenjen zbiranju, analizi in prikazu ključnih informacij za učinkovito upravljanje z energijo in okoljem. Izvedli smo tudi avtomatizacijo nekaterih ključnih energetskih sistemov (klimatske naprave, toplotne postaje, razsvetljava).

 


Drugi uporabniki:

Acroni
Cinkarna Celje
Danfoss China (Kitajska)
Eta Cerkno
GE Jenbacher (Avstrija)
Goodyear Dunlop
Sava Tires
Iskra Emeco
Isovolta Wernsdorf (Avstrija)
Livar
Nafta Lendava
Paloma
Salonit Anhovo
Vipap Videm Krško

NOVICE

Datum: 01.12.2017

Metronik kot član konzorcija 11 slovenskih podjetij PAKT sodeluje pri razvoju novih inovativnih rešitev za energetiko.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.