Vprašajte nas Prva stran

Metronik uspešno izvedel obsežen IoT projekt za Telekom Slovenije

Metronik je v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnoval in zgradili tehnološko sodoben sistem daljinskega nadzora telekomunikacijske opreme Telekoma in gostujočih telekomunikacijskih operaterjev, ki je vgrajena v 191 objektih, razporejenih po celotni Sloveniji.

Preberi več

Švedska Ikea za izvedbo sistema avtomatizacije izbrala Metronik

Družba Ikea je v procesu izbora izvajalcev v močni mednarodni konkurenci kot najboljšega ponudnika za izvedbo sistema avtomatizacije ter nadzora in upravljanja elektro ter strojne energetike izbrala podjetje Metronik.

Preberi več

Infrastrukturni objekti

telekom_slovenije

 
Za Telekom Slovenije smo zgradili sistem centralnega računalniškega nadzora nad kolokacijami in kritičnimi energetskimi sistemi, na katerega je do danes priključenih preko 200 z Metronikovo tehnologijo opremljenih lokalnih centrov na oddaljenih lokacijah. Sistem centralnega računalniškega nadzora je tesno integriran z nadrejenim informacijskim sistemom za obvladovanje infrastrukture, v njega pa se prenašajo tudi podatki iz nadzornega sistema za bazne postaje.

 


logo_slovenskezeleznice

 

Za Slovenske železnice smo izvedli več projektov avtomatizacije nekritičnih elementov železniškega omrežja. Nadzorni sistem zagotavlja krmiljenje razsvetljave, vodenje gretja kretnic in nadzor klimatskih ter elektroenergetskih naprav na postajah. Sistem je razširjen z nadzornim sistemom za detekcijo vročih osi in ploščatih koles.

 

 


KP_VELENJE

 
S Komunalnim podjetjem Velenje sodelujemo na področju avtomatizacije sistemov na segmentu daljinskega ogrevanja, v sodelovanju s podjetjem Artes pa smo izvedli tudi projekt avtomatizacije centralne energetske postaje za mesto Velenje.

 


"Dem

 

Za Dravske elektrarne Marhttp://www.metronik.si/wp-admin/post.php?post=746&action=edit#ibor smo zgradili napredni nadzorni sistem za zajemanje, vrednotenje, analiziranje, predstavitev in shranjevanje procesnih podatkov iz osmih hidroelektrarn ter ga povezali z drugimi informacijskimi sistemi v podjetju.

 


Vodovod_kanalizacija

 
Za vodovod v Ljubljani smo izvedli telemetrijski sistem za nadzor in upravljanje vodovodnega omrežja (vodenje črpališč, vodohranov, prečrpalnih naprav, CNS SCADA sistem). Izvedli smo tudi projekt avtomatizacije klimatizacije, prezračevanja in energetike v poslovni stavbi.

 


energetika-ljubljana

 
Za JP Energetiko smo zgradili nadzorni sistem za dispečerski center, ki operaterjem omogoča nadzor nad delovanjem distribucijskega omrežja kotlovnice, vodarne in dislociranih toplotnih postaj z enega mesta, izvedli več projektov avtomatizacije in računalniškega nadzora procesov ter uvedli celovit proizvodno informacijski sistem PROZIS (MePIS), vključno z modulom za energetski management (MePIS Energy).

 


beogradskeelektrarne

Metronik je z vgradnjo in zagonom več kot 100 frekvenčnih pretvornikov Vacon skupne moči nad 30MW, uspešno izvedel prenovo črpališč za daljinsko ogrevanje v Beograjskih elektrarnah. Z vgradnjo frekvenčnih regulatorjev na motorjih za pogon cirkulacijskih črpalk, ki poganjajo vodo po toplovodnem omrežju, so doseženi bistveni prihranki energije, manjši stroški obratovanja ter stabilno delovanje sistema.

 


Drugi uporabniki:

Beograjski vodovod (Srbija)

Energetika Maribor

Termoelektrarna Šoštanj

Vodovod Goražde (BiH)

Vodovod Metlika

Vodovod Sanski most (BiH)

NOVICE

Datum: 29.06.2018

Metronik je v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnoval in zgradili tehnološko sodoben sistem daljinskega nadzora telekomunikacijske opreme Telekoma in gostujočih telekomunikacijskih operaterjev, ki je vgrajena v 191 objektih, razporejenih po celotni Sloveniji.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.