Vprašajte nas Prva stran

Rešitve za industrijo

V Metroniku ustvarjamo celovite rešitve za industrijo na segmentih avtomatizacije, računalniškega vodenja in informatizacije procesov. V naše rešitve integriramo rezultate lastnega razvoja ter opremo in znanja vodilnih svetovnih proizvajalcev.

Avtomatizacija in računalniško vodenje proizvodnih procesov

Zagotavljamo večjo zanesljivost in pon ovljivost procesov, boljši nadzor nad obratovanjem, učinkovito diagnostiko napak in podporo vzdrževanju ter višjo kakovost izdelkov.

Preberi več

Avtomatizacija in računalniški nadzor energetskih sistemov in klimatizacije

Zagotavljamo optimalno delovanja energetskih sistemov, podporo učinkoviti rabi energije ter učinkovito diagnostiko napak in podporo vzdrževanju.

Preberi več

Informacijska podpora proizvodnim procesom s sistemom MePIS

Zagotavljamo sledljivost materialov in procesov, obvladovanje kakovosti proizvodov in učinkovitosti procesov ter boljšo izkoriščenost opreme in nižje stroške.

Preberi več

Informacijske rešitve za upravljanje z energijo

Zagotavljamo učinkovito rabo energetskih virov, energetsko varčnost ter nižje stroške za energijo.

Preberi več

Analitične rešitve za dvig učinkovitosti in kakovosti proizvodnje

Zagotavljamo razumevanje procesov in porabe virov v proizvodnji.

Preberi več

Informacijska podpora proizvodnim procesom s sistemom MePIS

info

Za obvladovanje nekaterih industrijskih procesov sistemi avtomatizacije in računalniškega nadzora ne zadoščajo. Potrebno je poskrbeti tudi za proizvodne postopke, delovne naloge in pretok materiala ter vse skupaj umestiti med sisteme avtomatizacije in procesnega vodenja ter poslovno informatiko.

V Metroniku smo razvili proizvodni informacijski sistem MePIS, ki skrbi za obvladovanje proizvodnje z ravni delovnih nalogov in obvladovanje materialnih tokov v proizvodnji vključno s proizvodnimi skladišči. Razen tega nudi MePIS tudi podporo za izboljšanje učinkovitosti procesov (OEE) in kakovosti proizvodov ter nadzor nad ključnimi kazalniki proizvodnje preko spletnega proizvodnega portala. MePIS odlikuje tesna integracija s procesnimi sistemi, tako da modeli poslovnega odločanja v MePIS-u temeljijo na dejanskih podatkih iz procesa v najvišji možni meri. Po drugi strani se MePIS učinkovito povezuje s sistemi ERP in na ta način prispeva k celovitemu pretoku informacij v proizvodnem podjetju.

 

MePIS prinaša uporabnikom številne prednosti:

  • Obvladovanje proizvodnih postopkov
  • Obvladovanje materialnega toka in porabe materialov
  • Obvladovanje skladišč
  • Celovit nadzor nad proizvodnim procesom
  • Sledljivost procesov, materialov in proizvodov
  • Boljša kakovost proizvodov
  • Višja učinkovitost proizvodnih procesov
  • Integracija poslovne in procesne ravni

MePIS je modularni proizvodni informacijski sistem, ki ga odlikuje visoka funkcionalnost, prijazen uporabniški vmesnik, dobre analitične zmogljivosti in uporabniku prijazen spletni portal za prikaz ključnih kazalnikov proizvodnje. V MePIS so integrirani inteligentni procesni historian in komponente vodilnega svetovnega proizvajalca za obvladovanje proizvodnih procesov GE Intelligent Platforms.

 


NOVICE

Datum: 29.06.2018

Metronik je v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnoval in zgradili tehnološko sodoben sistem daljinskega nadzora telekomunikacijske opreme Telekoma in gostujočih telekomunikacijskih operaterjev, ki je vgrajena v 191 objektih, razporejenih po celotni Sloveniji.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.