Vprašajte nas Prva stran

Rešitve za infrastrukturne objekte

V Metroniku ustvarjamo celovite rešitve za infrastrukturne objekte na segmentih avtomatizacije, računalniškega vodenja in informatizacije procesov. V naše rešitve integriramo rezultate lastnega razvoja ter opremo in znanja vodilnih svetovnih proizvajalcev.

Avtomatizacija in računalniški nadzor infrastrukturnih sistemov

Zagotavljamo večjo zanesljivost in ponovljivost procesov, boljši nadzor nad obratovanjem, učinkovito diagnostiko napak in podporo vzdrževanju v vodovodnih sistemih, kanalizacijskih objektih, čistilnih napravah, toplarnah, sistemih daljinskega ogrevanja, elektrarnah ter železniških in telekomunikacijskih sistemih

Informacijske rešitve za energetski management

Metronik zagotavlja celovito informacijsko podporo spremljanju porabe in stroškov energije ter prikazu pokazateljev učinkovitosti tudi v infrastrukturnih objektih.
Preberi več

Rešitve za infrastrukturne objekte

infoV infrastrukturnih objektih, kot so vodovodi, elektrarne, sistemi daljinskega ogrevanja se v mnogih primerih srečujemo s problematiko avtomatizacije in nadzora procesov, ki ne odstopa bistveno od avtomatizacije procesov v industriji.

Velikokrat gre pri infrastrukturnih sistemih za potrebo po detaljnem nadzoru nad dogajanjem, kar vključuje tudi dobro diagnostiko napak in možnost hitrega ukrepanja. Čeprav so v osnovi rešitve sorodne nadzornim sistemom za industrijo, se pri infrasturnih objektih pojavljajo nekatere specifične zahteve, kot je na primer telemetrija oziroma povezava z večjim številom dislociranih objektov. Cilj tovrstnih rešitev je čim bolj učinkovito prenesti izbrane informacije v nadzorni center, pri tem pa zagotoviti, da se informacije ne izgubijo tudi če povezava med centrom in lokalnimi postajami za nekaj časa izpade.

 

jp-energetika

 

Metronikova rešitev za nadzor in upravljanje distribuiranih objektov sodi med najboljše na trgu, saj jo odlikujejo:

  • Visoka funkcionalnost v centru in na ravni lokalnih postaj
  • Podpora za vse najpogosteje uporabljane metode komunikacije
  • Fleksibilna arhitektura
  • Možnost redundančne arhitekture v centru in na ravni lokalnih postaj
  • Visoka zanesljivost in robustnost.

 

telekom-infrastrukturni-objekti

 

Tudi v infrastrukturnih objektih se ukvarjajo s problematiko obvladovanja porabe energije, ki je velikokrat povezana z razpršenostjo lokalnih objektov. V Metronikovi rešitvi MePIS Energy so vgrajene funkcije, ki uporabnikom omogočajo učinkovito analizo porabe energentov in podporo pri optimizaciji porabe le-teh.

MePIS Energy odlikuje visoka funkcionalnost, sodobna tehnologija spletnega portala, ki povsem temelji na HTML 5, prijazen uporabniški vmesnik, dobre analitične zmogljivosti. V MePIS Energy so integrirani inteligentni procesni historian in komponente vodilnega svetovnega proizvajalca za obvladovanje proizvodnih procesov GE Intelligent Platforms.

Preberite več…

 

INFRASTRUKTURNI OBJEKTI, V KATERIH NASTOPAMO

Naše rešitve so uveljavljene v vodovodnih in kanalizacijskih objektih, toplarnah, sistemih daljinskega ogrevanja, elektrarnah, komunikacijskih sistemih ter sistemih upravljanja železniškega prometa.

NOVICE

Datum: 26.10.2018

V Metroniku smo ponosni, da smo kot poslovni partner Krke pri izgradnji tovarne Notol 2 aktivno sodelovali s svojimi rešitvami za avtomatizacijo in digitalizacijo in na ta način prispevali k visoki tehnološki naprednosti te tovarne.

Preberi več

ZAKAJ BI NAM ZAUPALI

Ker smo v 25 letih uspešno izvedli več kot 1000 projektov avtomatizacije in proizvodne informatike.

Ker v projektnih ekipah Metronika deluje več kot 70 inženirjev specializiranih za avtomatiko in informatiko.

Ker smo doslej pomagali znižati stroške in povečati dodano vrednost mnogim uglednim podjetjem.